Посольство Польщі спростувало відмову польських лікарів надати допомогу постраждалим у ДТП українцям

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Посольство Польщі спростувало відмову польських лікарів надати допомогу постраждалим у ДТП українцям

Посольство Польщі в Україні спростувало слова консула України в Любліні Василя Павлюка про те, що польські лікарі відмовилися надати допомогу постраждалим у ДТП біля міста Ярослав українцям.

Про це повідомляє «Главком».

«У зв’язку з неправдивою інформацією, наданою Генеральним консулом України в Любліні паном Василем Павлюком про те, що нібито лікарі лікарні в Ярославі відмовилися оперувати потерпілих в аварії українського автобуса, яка сталася вночі із 5 на 6 березня, через відсутність страховки, я хотів би запевнити, що місцева лікарня надала допомогу всім 11 громадянам України, які опинилися там після катастрофи на автостраді А4», — ідеться в листі посольства, надісланому виданню.

Він додав, що послідовність надання медичної допомоги у польських лікарнях формується виключно з урахуванням стану здоров’я потерпілих і відсутність страховки «у цьому випадку не мала значення». У зв’язку з цим дипломат вирішив вибачитися перед польськими медиками за слова українського генконсула.

Напередодні Павлюк в ефірі каналу «Україна 24» заявив, що польські лікарі відмовлялися надавати допомогу українцям, які постраждали в автокатастрофі в Польщі. За словами консула, ця лікарня вже не вперше так ставиться до громадян України.

«Ситуація дуже неприємна, тому що та лікарня вже вдруге потрапляє в такий скандал. Раніше була аварія, розбився автобус на Підкарпатті, і була така ж проблема — не хотіли надавати допомогу. Наш почесний консул у Перемишлі заплатив в касу 15 тисяч злотих зі своєї кишені, і тільки після цього вони почали надавати допомогу», — наголосив консул.

  • У ніч на 6 березня в Польщі біля міста Ярослав рейсовий автобус Познань — Херсон з українцями потрапив у ДТП. Загинули шестеро людей і понад 30 постраждали. Загалом в автобусі було 57 осіб, зокрема двоє водіїв.
  • Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родичам жертв ДТП.
  • 24 громадянина України, які постраждали внаслідок ДТП у Польщі, повернулися на батьківщину 7 березня.