Зеленський відреагував на ДТП в Польщі, а в посольстві розповіли про стан потерпілих

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття родичам жертв ДТП в польському Ярославі, де в аварію потрапив автобус з українцями.

«Сердечні співчуття родинам українців, чиї близькі загинули й зазнали травм унаслідок аварії автобуса під польським містом Ярослав. Наші консули на місці трагедії. Робимо все можливе для надання допомоги», — написав він у Twitter.

Прессекретарка посольства України в Польщі Юлія Бородій в ефірі «Україна 24» розповіла, що в ДТП на місці загинули 5 осіб і ще одна людина померла по дорозі до шпиталю. Зараз госпіталізовано 35 осіб, з яких пʼятеро в тяжкому стані. 16 людей поселили в готелі, поки вирішується питання їхнього повернення в Україну.

Причини аварії поки невідомі. За даними Nowiny24, ДТП сталося опівночі — автобус наїхав на енергоємний барʼєр і впав у кювет.

Міністерство закордонних справ України пізніше повідомило, що за попередніми даними водій автобуса не впорався з керуванням. Поки це основна версія причини аварії.

«Спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доправлення до України громадян, які не постраждали в ДТП, або будуть виписані з лікарень найближчим часом», — додали в МЗС.

Для рідних загиблих і потерпілих працюють цілодобові лінії генконсульства в Любліні (+48 784 13 85 55) та МЗС (+38 044 238 15 88).

  • У ніч на 6 березня в Польщі біля міста Ярослав рейсовий автобус з українцями Познань — Херсон потрапив у ДТП. Загинули шестеро людей і понад 30 постраждали. Всього в автобусі було 57 осіб, зокрема двоє водіїв.