Офіс генпрокурора відповів на звинувачення Шабуніна: Справи про вибухівку під дверима його рідних обʼєднали в одну

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Офіс генпрокурора відповів на звинувачення Шабуніна: Справи про вибухівку під дверима його рідних обʼєднали в одну

Соколовська Інна / УНІАН

Наявність вибухових пристроїв, які підклали в Києві та Рівному під двері рідних глави «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, розслідують у межах одного кримінального провадження.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на відповідь Офісу генпрокурора.

Там заявили, що 24 лютого матеріали досудових розслідувань двох проваджень об’єднали в одному кримінальному провадженні. Також у відомстві додали, що перед тим, 9 лютого, Святошинський райсуд Києва зобов’язав ОГП розглянути клопотання Шабуніна щодо об’єднання проваджень.

Зазначимо, раніше в «Центрі протидії корупції» заявляли, що знайдені під дверима рідних Шабуніна в Києві та Рівному вибухові пристрої досі не розслідують як один злочин, незважаючи на те, що пристрої — «ідентичні».

У ЦПК також заявили про затягування правоохоронними органами розслідування цих справ та у справі підпалу будинку Шабуніна. Там наголошували, що за понад 7 місяців з моменту підпалу ніхто так і не отримав повідомлення про підозру.

  • 23 липня 2020 року Шабунін повідомив про підпал його будинку — постраждалих не було. За його словами, за два тижні перед цим газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання. Згодом експертиза підтвердила, що це справді був підпал. Замовників і виконавців не встановили.
  • 31 грудня Шабунін повідомив, що під двері квартири його матері в Рівному та під двері помешкання батьків його дружини в Києві підклали саморобні вибухівки. Прокуратура відкрила кримінальне провадження. Водночас в Офісі генпрокурора повідомили, що, за попередніми даними, правоохоронці не виявили вибухівки в корпусах гранат.