У ЦПК заявляють, що поліція умисно затягує розслідування підпалу будинку Шабуніна: Підозри так і не вручені

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У ЦПК заявляють, що поліція умисно затягує розслідування підпалу будинку Шабуніна: Підозри так і не вручені

Олександр Синиця / УНІАН

У «Центрі протидії корупції» заявляють про затягування правоохоронними органами розслідування у справі підпалу будинку та вибухових пристроїв під дверима помешкання рідних глави ЦПК Віталія Шабуніна. Про це повідомили на сайті організації.

У ЦПК наголошують, що за понад 7 місяців з моменту підпалу так ніхто і не отримав повідомлення про підозру у справі про підпал. Крім того, поліція відмовилася визнавати потерпілим Шабуніна і батьків його дружини у справі щодо вибухових пристроїв під дверима їхньої квартири.

Також у ЦПК звертають увагу на те, що вибухові пристрої під дверима рідних антикорупціонера у Києві та Рівному досі не розслідують як один злочин, незважаючи на те, що пристрої – «ідентичні».

«Коли ні Аваков [глава Міністерства внутрішніх справ], ні Венедіктова [генпрокурор] не бачать ніякого зв’язку між інцидентами з аналогічними вибуховими пристроями під дверима моїх батьків та батьків моєї дружини. Навіть незважаючи на те, що ці події сталися впродовж доби. Очевидно, що поліція робить все, щоб не розслідувати ці справи», — заявив Шабунін.

  • 23 липня 2020 року Шабунін повідомляв про підпал його будинку — постраждалих не було. За його словами, за два тижні перед цим газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання. Згодом експертиза підтвердила, що це справді був підпал. Замовників і виконавців не встановили.
  • 31 грудня Шабунін повідомив, що під двері квартири його матері у Рівному та під двері помешкання батьків його дружини у Києві підклали саморобні вибухівки. Прокуратура відкрила кримінальне провадження. Водночас в Офісі генпрокурора повідомили, що за попередніми даними, правоохоронці не виявили вибухівки в корпусах гранат.