Антикорупціонер Шабунін повідомив про ще одну вибухівку — її підклали під двері батьків дружини

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Антикорупціонер Шабунін повідомив про ще одну вибухівку — її підклали під двері батьків дружини

Соколовська Інна / УНІАН

Глава «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що вибуховий пристрій підклали під двері квартири не лише його матері, але і батькам його дружини. Про це він повідомив у Facebook.

«Поліція, схоже, всі дев’ять поверхів евакуювала, поки вибухотехніки працювали. Чекаю офіційного повідомлення поліції з деталями», — написав антикорупціонер.

Він знову підкреслив, що зловмисники зробили це через «неспроможність керівництва держави покарати замовників сотень нападів на активістів».

«Наприклад, нацполіція Авакова за пів року так і не спромоглася знайти хоча би виконавців підпалу мого будинку. Про замовників годі й говорити», — сказав Шабунін.

Водночас, у поліції повідомили, що запропонують Шабуніну заходи безпеки. У випадку його згоди — їх забезпечуватимуть київські поліцейські.

Зранку Шабунін повідомив, що під двері квартири його матері у Рівному підклали саморобну вибухівку. Інцидент стався увечері 30 грудня. Прокуратура відкрила кримінальне провадження. Водночас, в Офісі генпрокурора повідомили, що за попередніми даними, правоохоронці не виявили вибухівки в корпусах гранат.

  • 23 липня Шабунін повідомляв про підпал його будинку — постраждалих не було. За його словами, за два тижні перед цим газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання. Згодом експертиза підтвердила, що це справді був підпал. Замовників і виконавців не встановили.