КДБ Білорусі заявив про «великі партії зброї» з України. У МЗС закликали припинити лякати білорусів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Глава Комітету держбезпеки Білорусі Іван Тертель заявив, що з території України нібито великими партіями «доставлялася» зброя для дестабілізації ситуації. На його заяву вже відреагували в Міністерстві закордонних справ, назвавши це «заїждженою мантрою».

Про це Тертель заявив в ефірі держтелеканалу «Беларусь 1», його цитати наводить Naviny.by.

«З території України великі партії, величезні партії зброї на нашу територію доставлялися для подальшого використання з метою дестабілізації ситуації, планувалися терористичні акти як щодо обʼєктів державних відомств, так і щодо окремих посадових осіб, в тому числі із загрозою загибелі великої кількості населення», — заявив Тертель.

Він додає, що КДБ зверталося до Офісу генпрокурора України, але правоохоронці ігнорують їхні запити. Тертель також каже, що протягом останніх місяців КДБ нібито фіксує «різку активізацію терористичних загроз» щодо Білорусі.

У Міністерстві закордонних справ України назвали висловлювання Тертеля «повною нісенітницею», про яку не вперше заявляють білоруські чиновники.

«Категорично відкидаємо заїжджену мантру про «зброю з України». Влада в Білорусі має нарешті припинити лякати білоруський народ надуманим зовнішнім ворогом», — наголосив речник МЗС Олег Ніколенко.