Олімпійський комітет Білорусі звинуватив МОК у «подвійних стандартах». Той не визнав Лукашенка-молодшого президентом організації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Напередодні, 8 березня, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не визнав Віктора Лукашенка новим президентом Національного олімпійського комітету (НОК) Білорусі, а Дмитра Баскова — членом виконавчого комітету.

Як пише DW, таке рішення ухвалили через політичне переслідування деяких спортсменів Білорусі та дискримінацію атлетів за критику режиму Олександра Лукашенка.

МОК продовжив санкції проти НОК, запроваджені у грудні 2020 року, і буде тримати звʼязок з організацією тільки через генеральну секретарку Поліну Головіну. МОК не буде запрошувати держслужбовців Білорусі на заходи в рамках Олімпійських ігор.

У НОК рішення комітету назвали суто політичним.

«Переконані, що це рішення має суто політичний характер, тим самим порушуючи принцип «спорт поза політикою». Дії Міжнародного олімпійського комітету не мають під собою доказової бази, засновані на субʼєктивізмі та політиці «подвійних стандартів», завдаючи тим самим шкоду репутації олімпійського руху на міжнародній спортивній арені», — зазначено в заяві.

У НОК додали, що Лукашенко-молодший і Басков залишаться на займаних посадах.