Лукашенку і його сину заборонили брати участь у заходах МОК і відвідувати Олімпійські ігри

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенку і його сину заборонили брати участь у заходах МОК і відвідувати Олімпійські ігри

Гонтар Володимир / УНИАН

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заборонив представникам Національного олімпійського комітету Білорусі — самопроголошеному президенту Олександру Лукашенку та його сину, першому віцепрезиденту НОК Віктору Лукашенку — брати участь у заходах комітету, в тому числі відвідувати Олімпійські ігри.

Про це на прессконференції заявив президент МОК Томас Бах, якого цитує ТАСС.

Він підкреслив, що нинішнє керівництво НОК Білорусі не захищає від політичної дискримінації. Тому комітет також вирішив зупинити фінансування білоруського НОК, за винятком виплат, які стосуються підготовки спортсменів до Олімпійських ігор 2020 і 2022 років. А також вирішив призупинити всі перемовини, які стосуються проведення заходів комітету у країні.

«МОК попросив усі міжнародні федерації упевнитися, що білоруські спортсмени будуть допущені до всіх кваліфікаційних змагань незалежно від їхніх політичних поглядів […] МОК продовжить стежити за ситуацією», — наголосив Бах.

Раніше у МОК заявляли, що продовжать розслідування ​​дискримінації білоруських спортсменів за їхні політичні погляди, що є порушенням Олімпійської хартії. Бах попереджав, що проти НОК Білорусі можуть бути запроваджені санкції в разі виявлення порушень.