Премʼєр Шмигаль: Через відключення газу в Донецькій області порушили 82 кримінальні провадження

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Премʼєр Шмигаль: Через відключення газу в Донецькій області порушили 82 кримінальні провадження

УНІАН

За фактом відключення 59 котелень в Донецькій області зареєстрували 82 кримінальні провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України — самоправство. Про це премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Telegram-каналі.

Також відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 384 КК — введення в оману уповноваженого органа. Карається виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Раніше голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко заявляв, що проти посадовців «Донецькоблгазу» розпочали кримінальне провадження, оскільки, за його словами, вони порушили постанову Кабінету міністрів та меморандум, укладений 9 лютого між урядом, Асоціацією мерів міст, Нацкомісією з питань енергетики та комунальних послуг та «Нафтогазом».

  • «Нафтогаз» припинив постачання природного газу для «Донецьктеплокомуненерго» через борги, у результаті з 6 березня було відключено від теплопостачання 714 житлових будинків, 23 школи, 16 дитячих садків, 4 лікарні, 106 інших обʼєктів області. Заборгованість перед «Нафтогазом» становить 1 548 266 464 грн. Для відновлення подачі газу необхідно сплатити щонайменше 302 млн грн.
  • 7 березня газопостачання почали відновлювати.
  • 2 березня в Кабінеті міністрів анонсували запуск річного тарифу на постачання газу, який може зʼявитися в Україні вже у другому кварталі 2021 року.