На Донеччині почали відновлювати газопостачання. Проти «Донецькоблгазу» порушили кримінальне провадження

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Донеччині почали відновлювати газопостачання. Проти «Донецькоблгазу» порушили кримінальне провадження

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Донецькій області почали відновлювати газопостачання котельням «Донецьктеплокомуненерго» після того, як у «Нафтогазі» відключили його через борги.

Про це повідомив у Facebook голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

«Вже запустили котельні у Слов’янську (№№ 6, 12), Лимані (№ 4, 10), Волновасі, Краматорську та інших населених пунктах області. Всього станом на тепер 19 котелень, і цей процес триває», — написав він.

Кириленко нагадав, що 714 житлових будинків, 23 школи, 16 дитячих садків, 4 лікарні, 106 інших обʼєктів залишилися без тепла внаслідок відключення від газу 59 котелень.

Крім того, Кириленко повідомив, що проти посадовців «Донецькоблгазу» розпочато кримінальне провадження, оскільки, за його словами, вони порушили постанову Кабінету міністрів та меморандум, укладений 9 лютого між урядом, Асоціацією мерів міст, Нацкомісією з питань енергетики та комунальних послуг та «Нафтогазом».

  • НАК «Нафтогаз України» припинив постачання природного газу для «Донецьктеплокомуненерго» через борги, у результаті чого Донецька область з 6 березня буде відключена від теплопостачання. Заборгованість перед «Нафтогазом» становить 1 548 266 464 грн. Для відновлення подачі газу необхідно сплатити щонайменше 302 млн грн.