МЗС Китаю назвало «абсурдом» звинувачення в геноциді уйгурів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МЗС Китаю назвало «абсурдом» звинувачення в геноциді уйгурів

Guang Niu / Getty Images

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї відкинув звинувачення в геноциді мусульманської уйгурської меншини на північному заході Китаю.

Про це пише BBC.

«Твердження про те, що в Сіньцзяні має місце геноцид, не може не бути абсурдним», — заявив Ван Ї. На думку міністра, західні політики за допомогою «чуток» та «брехні» мають на меті підірвати безпеку та стабільність у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі та перешкодити розвитку Китаю.

Правозахисні організації заявляють, що сотні тисяч уйгурів, казахів, представників народу Хуейцзу та інших мусульманських меншин у Сіньцзяні відправили у табори перевиховання. Натомість у Китаї їх називають навчальними центрами. Як пише Deutsche Welle, правозахисники стверджують, що в таких установах примусово утримують до мільйона уйгурів та інших мусульман. Після звільнення з таборів уйгури продовжують перебувати під постійним наглядом, при цьому їхня свобода пересування суворо обмежена. За даними експертів, багатьох з них примушують працювати на підприємствах іноземних компаній.