NASA відтермінувало відправку першої жінки на Місяць — намагатимуться встигнути до кінця десятиліття

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
NASA відтермінувало відправку першої жінки на Місяць — намагатимуться встигнути до кінця десятиліття

NASA

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) планує висадити першу жінку на Місяць до кінця поточного десятиліття, хоча спочатку це планували зробити раніше.

Про це повідомляє CBS.

За словами керівника космічних запусків NASA Чарлі Блеквелл-Томпсон, членами програми Artemis, в рамках якої планують місію, будуть девʼять чоловіків і девʼять жінок.

Вона зазначила, що жінки в NASA пройшли довгий шлях, проте набагато далі вони підуть, «якщо ракета, яку вони будують, зможе доставити першу представницю їхньої статі на Місяць».

За її словами, повернення до вивчення супутника Землі дозволить отримати різні цінні знання та дати безліч наукових відкриттів.

  • Спочатку висадка першої жінки на Місяць планувалася на 2024 рік. Але після зміни керівництва США новий глава NASA назвав цю мету нереальною, тому що не вистачає фінансування. Вартість місії оцінюють у $28 млрд.
  • 30 квітня 2020 року NASA назвало три компанії, які будуть проєктувати і розробляти кораблі та пілотовані системи для посадки в рамках програми Artemis. Контракти отримали SpaceX Ілона Маска, Dynetics і Blue Origin засновника Amazon Джеффа Безоса.
  • Компанія Безоса Blue Origin представила прототип посадкового модуля для місії Artemis.