Компанія Безоса Blue Origin представила прототип посадкового модуля для місії Artemis

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Компанія Безоса Blue Origin представила прототип посадкового модуля для місії Artemis

Прототип посадкового модуля.

Blue Origin

Американська приватна аерокосмічна компанія Blue Origin, яка належить Джеффу Безосу, доставила в Космічний центр NASA повномасштабний прототип свого місячного посадкового модуля. Його планують використовувати у програмі Artemis. Про це повідомляє Naked Science.

Наразі NASA має випробувати 12-метровий модуль. Прототип містить повнорозмірні складові системи посадкового модуля — багаторазовий пілотований модуль (Ascent Element) і посадкову ступінь (Descent Element).

Ascent Element має авіоніку, програмне забезпечення, обладнання систем життєзабезпечення, інформаційний інтерфейс екіпажу, є можливість взаємодіяти з пілотованим кораблем Orion, який разом із ракетою-носієм Space Launch System буде забезпечувати польоти в рамках місій Artemis I і II.

Увечері 9 травня глава Amazon Джефф Безос представив концепцію і прототип Blue Moon — багаторазового апарату для польотів на Місяць, який розробила його космічна компанія Blue Origin. Апарат повинен доставляти на супутник Землі вантажі та техніку. А Безос ставить перед собою завдання — підготувати інфраструктуру для колонізації космосу людьми. У цьому він змагається з Ілоном Маском.

Нагадаємо, 30 квітня NASA назвало три компанії, які будуть проєктувати і розробляти кораблі та пілотовані системи для посадки в рамках місячної програми Artemis. Контракти отримали SpaceX Ілона Маска, Dynetics і Blue Origin засновника Amazon Джеффа Безоса.