У Львові розгорнуть два мобільних госпіталі для пацієнтів із коронавірусом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Львові ухвалили рішення розгорнути два мобільних госпіталі для пацієнтів із коронавірусом, тому що у місцевих лікарнях активно зростає заповненість ліжок.

Про це пише «Суспільне» з посиланням на заступника мера Львова Андрія Москаленка.

«Нас цікавить максимальне розширення ліжко-місць. У вівторок, 9 березня, буде засідання комісії. Тоді зможемо говорити про точну кількість додаткових ліжко-місць та підключення точок із киснем. Також відновимо роботу ПЛР-лабораторії у Львівському аеропорту, аби усі, хто приїжджає міг зробити ПЛР-тест», — сказав він.

Окремо на засіданні місцевої комісії ТЕБ та НС вирішили збільшити кількість денного стаціонару у поліклініках, посилити роботу моніторингових груп та почати комунікацію зі сферою послуг для дотримання карантину.

Водночас мер міста Андрій Садовий зазначив, що останнім часом у місті зростає кількість заражень коронавірусом та людей, які потребують госпіталізації.

«Головним завданням є забезпечити достатню кількість ліжок із підведеним киснем. Зараз у наших лікарнях є 1 300 місць. З них 418 вже зайняті. На найближчі тижні ставимо собі головне завдання — збільшити їхню кількість, наскільки це можливо», — пояснив він.