У Зеленського підтримали санкції проти Коломойського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Офісі президента Володимира Зеленського привітали санкції США проти бізнесмена Ігоря Коломойського і подякували за підтримку на шляху боротьби із «системою, в якій домінують олігархи».

Про це йдеться в офіційній заяві.

В ОП зазначили, що кожне «справедливе рішення» допоможе Україні стати сильнішою і по-справжньому незалежною державою.

«Боротьба з олігархами лежить не виключно у площині кримінальної відповідальності. Це також створення умов в Україні, за яких бізнеси розвиватимуться в прозорому, конкурентному середовищі, а великі фінансові групи не зможуть домінувати на ринку, впливати на медіа та політичні рішення [...]. Ми невідступно рухатимемося на шляху реформування кожного сектора та зміцнення наших відносин, серед іншого і зі стратегічним партнером — США», — сказано в заяві.

  • 5 березня США запровадили санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського через корупцію. Згідно з рішенням США, йому заборонений вʼїзд в країну. Такі ж обмеження запровадили проти членів його родини — дружини Ірини Коломойської, його доньки Анжеліки Коломойської і сина Ізраїля Цві Коломойського.
  • Міністерство юстиції США також хоче конфіскувати у Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі та офісний парк у Далласі, які придбали за незаконно виведені з ПриватБанку гроші.
  • У партії «Слуга народу» заявили, що розслідування справ проти Коломойського триватиме попри санкції.