У «Слузі народу» прокоментували санкції проти Коломойського. Там запевнили, що розслідування справ проти нього продовжуватиметься

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У «Слузі народу» прокоментували санкції проти Коломойського. Там запевнили, що розслідування справ проти нього продовжуватиметься

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

У партії «Слуга народу» заявили, що розслідування справ проти олігарха Ігоря Коломойського продовжуватиметься попри американські санкції.

Про це у коментарі «Інтерфаксу» заявив очільник партії Олександр Корнієнко.

«Незалежно від того, як будуть розвиватися події з американськими санкціями, розслідування справ, повʼязаних з Коломойським, в Україні продовжиться. Це стосується і ПриватБанку, і інших історій. Офіс Генерального прокурора і НАБУ плідно працюють по тих справах, які є», — пояснив він.

За словами Корнієнка, США своїми санкціями показали, що «не хочуть бачити Коломойського, членів його родини і пов’язаних із ним осіб у своїй країні». Крім того, вони дали зрозуміти, що тим, кому важливі відносини з США, «з Коломойським краще не мати справ».

Водночас він підкреслив, що президент Зеленський продовжуватиме деолігархізацію в країні.

«Медведчук, Порошенко, Коломойський або будь-який інший мільярдер повинен розуміти, що тепер він живе за загальними для всіх законними правилами», — зазначив Корнієнко.

Також на санкції проти Коломойського відреагував і пʼятий президент Петро Порошенко, який і призначив олігарха головою Дніпропетровської ОДА у 2014 році.

«Сильне і обґрунтоване рішення Вашингтону, спричинене значною мірою бездіяльністю Зеленського. Те, що Коломойський буде визнаний масштабним корупціонером і потрапить під американські санкції, завжди було лише питанням часу. Наступний крок — обвинувальний акт американського правосуддя проти колишнього власника ПриватБанку», — вважає він.

  • США запровадили санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського через корупцію. Згідно з рішенням США, йому заборонений вʼїзд у країну. Такі ж обмеження запровадили проти членів його родини — дружини Ірини Коломойської, його доньки Анжеліки Коломойської і сина Ізраїля Цві Коломойського.
  • Міністерство юстиції США хоче конфіскувати в олігарха Ігоря Коломойського офісну вежу в Луїсвіллі та офісний парк у Далласі, придбані за незаконно виведені з ПриватБанку гроші.