США запровадили санкції проти Коломойського, його родині заборонили вʼїзд

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
США запровадили санкції проти Коломойського, його родині заборонили вʼїзд

Ісаєв Сергій / УНІАН

США запровадили санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського через корупцію.

Про це йдеться у заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

«Оголошую про публічне присвоєння статусу олігарху і колишньому українському державному діячу Ігорю Коломойському у звʼязку з його причетністю до значної корупції. Як губернатор Дніпропетровської області України з 2014 до 2015 року Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону і віру українського суспільства в демократичні інститути свого уряду і суспільні процеси», — заявив він.

За словами Блінкена, зокрема, йдеться про використання Коломойським свого політичного впливу і влади для особистої вигоди.

«Це рішення засноване на діях, вчинених Коломойським під час його перебування на посаді, я також хочу висловити стурбованість його зусиллями з підриву демократичних процесів України», — наголосив він.

Окрім цього, Блінкен вважає, що дії Коломойського становлять серйозну загрозу для майбутнього України.

Зазначимо, згідно з рішенням США, бізнесмену заборонений вʼїзд в країну. Такі ж обмеження запровадили проти членів його родини — дружини Ірини Коломойської, його доньки Анжеліки Коломойської і сина Ізраїля Цві Коломойського.

Також запровадження санкцій прокоментували у посольстві США в Україні та пояснили, що рішення було ухвалено відповідно до розділу 7031 (c). За даними дипвідомства, з 2018 року в такий спосіб було заборонено в’їзд понад 150 особам із більш ніж 30 країн світу.