Росія і Білорусь домовилися створити спільні центри для підготовки військових. Їх розмістять на територіях двох країн

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Росія і Білорусь домовилися про створення трьох навчально-бойових центрів для спільної підготовки військовослужбовців. Про це заявили у Міністерстві оборони Росії.

Там зазначають, що таке рішення погодили на спільній зустрічі у Москві міністр оборони Росії Сергій Шойгу та глава Міноборони Білорусі Віктор Хрєнін.

Ці центри планують розмістити у Нижньогородській та Калінінградській областях Росії та у Гродненській області Білорусі.

У відомстві зазначають, що на зустрічі сторони також обговорили «актуальні питання двостороннього військового співробітництва», але деталей не наводять.

Раніше Білорусь і Росія домовилися провести стратегічні військові навчання «Захід-2021». А самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко допустив розміщення на території країни військової авіації Росії.

  • 22 лютого президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провели переговори у російському місті Сочі, які тривали трохи більше години. Перед цим вони зустрічалися ще майже пів року тому — у вересні торік, через місяць після президентських виборів у Білорусі. Тоді Путін заявив, що країни будуть проводити щомісячні військові навчання на територіях двох держав. Лукашенко наголошував, що він «намертво» в одній команді з Путіним.