Порошенко вважає, що санкції щодо Медведчука використовують для «брудної кампанії» проти нього

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутат «Євросолідарності», пʼятий президент Петро Порошенко заявив, що санкції Ради національної безпеки та оборони щодо кума Володимира Путіна, нардепа від ОПзЖ Віктора Медведчука використовуються для «брудної кампанії» проти нього та його політсили.

«Складається враження, що Зеленському Медведчук був потрібен для інформаційної атаки не стільки на ОПзЖ та Росію, скільки на «Євросолідарність» та на мене особисто. Псевдосенсацію вони намагаються роздути із загальновідомих фактів», — сказав Порошенко.

Свою заяву Порошенко оприлюднив після резонансних слів міністра Арсена Авакова про те, що Порошенко отримував інформацію від РНБО в 2016 році щодо Медведчука для введення санкцій, але замість цього «прикрив» його.

«Влітку 2014 року, коли припинили роботу посольства, у рамках «нормандського формату» на роль комунікатора між Києвом та Москвою визначили Медведчука. Чому я на це свідомо погодився, розуміючи власні політико-репутаційні ризики? [...]. Тому що тисячі людей перебували на той час у російському полоні як заручники Кремля. Щоб їх звільнити, я готовий був мати справу хоч з чортом лисим», — пояснив Порошенко.

Він додав, що вимушено вів комунікацію з Медведчуком (для звільнення полонених) до початку 2018 року, поки не стало ясно, що Росія до українських президентських виборів нікого не відпустить.