Японський мільярдер шукає 8 людей для спільного польоту на Місяць. Є дві умови

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Японський мільярдер шукає 8 людей для спільного польоту на Місяць. Є дві умови

Twitter / Yusaku Maezawa

Японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії Ілона Маска SpaceX, оголосив про набір команди для спільного польоту до Місяця у 2023 році. За свій рахунок він готовий взяти з собою ще восьмеро людей.

Про це мільярдер заявив у відеозверненні у Twitter.

«Я набираю команду для участі в цій місії. У подорожі візьмуть участь 10—12 осіб, зі свого боку я запрошую вісьмох», — оголосив Маедзава.

За словами мільярдера, заявники повинні відповідати двом критеріям. Вони мають розповісти, як політ на Місяць допоможе їм зробити щось важливе для суспільства. Крім того, заявники мають бути готові до роботи в команді та підтримки інших членів екіпажу.

Нагадаємо, у 2018 році Ілон Маск оголосив, що першим космічним туристом, який облетить Місяць на борту ракети-носія Big Falcon, стане Юсаку Маедзава. Тоді японський мільярдер планував за свій рахунок взяти в космічну подорож кількох митців. Скільки Маедзава погодився заплатити за квиток у космос — не розголошується.

Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images

На початку 2020 року Маедзава заявив про пошук супутниці для спільної космічної подорожі і оголосив конкурс. Але згодом він передумав і вирішив відмовитися від свого задуму. Лише за кілька тижнів заявку на участь у конкурсі направили близько 28 тисяч жінок з цілого світу.

Маедзаві — 45 років. Він є засновником найбільшого в Японії онлайн-магазину одягу Zozotown. У рейтингу Forbes мільярдер посідає 23-є місце — його статки оцінюють у $2 млрд.

  • 29-річна американка Хейлі Арсено стане першою людиною, яка поборола рак і побувала у космосі. Також вона буде першою людиною з протезом і наймолодшим американцем, який коли-небудь побував на орбіті Землі. У січні її обрали для участі у громадянській космічній місії Inspiration4. Політ буде на ракеті Falcon 9, яку створила компанія Маска SpaceX.