Вночі: сирійські військові збили російський літак Іл-20, SpaceX назвала імʼя першого космічного туриста, а серіал «Гра престолів» здобув «Еммі»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Суд заарештував підозрюваного в організації вбивства «Сармата»

«Сармат»

17 вересня Орджонікідзенський райсуд Запоріжжя взяв під варту без визначення застави одного з підозрюваних в організації вбивства бердянського активіста й учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка. Зазначено, що 38-річний зловмисник – уродженець Донецької області, приватний підприємець, власник кількох розважальних клубів у Донецькій та Запорізькій областях. У суді його захищали відразу чотири адвокати.

Біля узбережжя Сирії зник російський військовий літак з 14 людьми на борту

Іл-20.

Wikipedia

Російський літак-розвідник Іл-20 з 14 членами екіпажу на борту зник над східною частиною Середземного моря за 35 кілометрів від сирійського узбережжя. CNN повідомляє, що його могли збити сирійські протиповітряні сили. Проте Міністерство оборони Росії заявило, що Іл-20 зник саме тоді, коли сирійську провінцію Латакія атакувала ізраїльська авіація. Ізраїльські військові ситуацію не коментували.

Трамп запровадив мита на китайські товари

Gage Skidmore / Wikimedia

Президент США Дональд Трамп оголосив, що вводить нові мита на китайські товари на суму 200 мільярдів доларів. Нові мита набудуть чинності 24 вересня на рівні 10% до кінця року, а з 1 січня 2019 року — виростуть до 25%. Вони стосуються імпорту більш ніж пʼяти тисяч найменувань товарів, серед яких текстиль, рис, папір тощо; для деяких категорій було зроблено виняток. Якщо США не змінять свого рішення, Китай уже пообіцяв ужити заходів у відповідь.

SpaceX назвала імʼя пасажира, який полетить у космос на орбіту Місяця

Twitter / Yusaku Maezawa

Компанія SpaceX заявила, що першим космічним туристом, який вирушить у політ на орбіту Місяця, стане японський мільярдер Юсаку Маєзава. 42-річний чоловік є засновником та керівником компаній Zozotown та Zozo, які повʼязані з онлайн-продажем модного одягу. За оцінками Forbes, статки Маєзави складають 3,6 мільярда доларів.

Серіал «Гра престолів» здобув «Еммі»

Телесеріал «Гра престолів» (Game of Thrones) став володарем телевізійної премії «Еммі» у головній категорії — «Кращий драматичний серіал». Захід відбувся 17 вересня в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія), його демонстрував телеканал NBC. Сьомому сезону «Гри престолів» вдалося випередити головного конкурента і володаря минулорічної премії — серіал «Розповідь служниці», який показує канал Hulu.