Прибутки Zoom за 2020 рік зросли у майже 10 разів. Сервісом користуються 467 тисяч людей

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Pixabay

Прибутки сервісу для відеоконференцій Zoom за рік пандемії коронавірусу зросли у майже 10 разів. За фінансовий рік компанія отримала чистого прибутку 995,7 мільйона доларів, натомість минулого року вона заробила лише 101,3 мільйона.

Про це пише пресслужба компанії.

Там зазначили, що прибуток на акцію Zoom виріс з 15 центів до 1,22 долара. Також зросла і кількість постійних користувачів в 4,7 рази — до 467 тисяч людей.

Виконавчий директор Ерік Юань заявив, що пандемія створила важкі умови для бізнесу, однак вона зробила Zoom «одним із найпопулярніших застосунків року». Він також очікує, що в 2021 році прибутки компанії і далі зростатимуть.

  • За час пандемії коронавірусу відеоконференції стали поширеним замінником живих зустрічей робочих колективів, однак багато хто втомився від такого типу зв’язку. Дослідники Стенфордського університету США встановили, що віртуальні збори викликають значно більший стрес через «невербальне перенавантаження», що спричиняє так звану Zoom-втому — за іменем популярного додатка для відеоспілкування співробітників.
  • На початку пандемії коронавірусу депутатам британського парламенту і членам уряду заборонили використовувати додаток для відеоконференцій Zoom. За словами працівників розвідувальних спецслужб, сервіс вразливий, а конференції можуть прослуховуватися спецслужбами Китаю.