Кличко виграв суд у телеканалу «1+1» через сюжет програми Дубінського. Телеканал має оприлюднити спростування та виплатити компенсацію

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Кличко виграв суд у телеканалу «1+1» через сюжет програми Дубінського. Телеканал має оприлюднити спростування та виплатити компенсацію

Юлія Вебер / «Бабель»

Мер Києва Віталій Кличко виграв судовий позов про захист честі, гідності і ділової репутації до телеканалу «1+1».

Про це йдеться в рішенні Подільського районного суду столиці, яке є в розпорядженні «Бабеля».

Зазначимо, саме рішення суд ухвалив у листопаді 2020 року, але сторони лише зараз отримали його на руки. У зв’язку з цим і Кличко, і телеканал мають 30 днів на апеляцію.

Згідно з документом, позов мер Києва та співпозивач Дмитро Білоцерковець (радник Кличка) подали ще в серпні 2019 року після виходу в ефір програми «Гроші» Олександра Дубінського, де була оприлюднена неправдива, на думку позивачів, інформація.

«Наскільки ви пам’ятаєте, тоді проти мене була розгорнута широка кампанія з дискредитації. І я заявив, що захищатиму свою честь і гідність у суді. Тому й подав позов до суду на канал «1+1», який поливав мене брудом. Про наступ на свободу слова тут не йдеться», — заявив Кличко.

Розглянувши позов, суд постановив задовольнити його, зобов’язавши телеканал спростувати неправдиву інформацію в ефірі програми «Гроші», а також видалити відео програми з усіх інформаційних ресурсів телекомпанії та соціальних мереж, пов’язаних із нею.

Окрім цього, суд ухвалив стягнути на користь Білоцерковця 50 тисяч гривень за моральну шкоду (у позові йшлося про 1,5 млн гривень).

Зауважимо, йдеться про сюжет програми «Гроші», в якому запевнялося, що Кличко нібито покриває «мафію», яка змушує підприємців з МАФів сплачувати данину. Автори сюжету стверджували, що очільник столиці також нібито знищує бізнес тих, хто не погоджується платити.