Шарій оголошений у розшук — його карточка з’явилася на сайті МВС

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Шарій оголошений у розшук — його карточка з’явилася на сайті МВС

YouTube / Анатолий Шарий

Міністерство внутрішніх справ України внесло у базу розшуку підозрюваного в державній зраді блогера Анатолія Шарія, який мешкає в Іспанії. Його карточка зʼявилася у розділі «розшук» на сайті відомства.

Скриншот

У рядку «запобіжний захід» вказано — «ухвала суду про дозвіл на затримання з метою приводу».

Зазначимо, 2 березня Інтерфакс-Україна та «Українська правда» з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомили, що Печерський райсуд Києва дозволив затримати Шарія і доставити в суд для розгляду щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За даними джерел видань, рішення було винесене 25 лютого. Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Сам Шарій вже відреагував на інформацію про рішення суду, написавши у Facebook: «З цим Шарієм можна не панькатися, показувати свою силу і владу. Ну спробуй затримай, як то кажуть».

  • 16 лютого СБУ оголосила підозру Шарію за статтями про держзраду і порушення рівноправності. СБУ називає його російським пропагандистом, який з 2012 року вів підривну діяльність проти України. Сам Шарій назвав справу політичною. Зараз він живе в Іспанії — недалеко від Барселони у нього вілла. Її ринкова ціна може сягати мільйона євро.
  • 25 лютого у СБУ заявили, що його оголосять у розшук — він не зʼявився на допит в СБУ. 1 березня спецслужба направила в Київську прокуратуру запит на слідчі дії за кордоном у справі Шарія.