Аваков: Марківа схиляли до угоди з італійським слідством і свідчень проти України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Аваков: Марківа схиляли до угоди з італійським слідством і свідчень проти України

Пресслужба Офісу президента України

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що бійцю Національної гвардії Віталію Марківу пропонували угоду з італійським слідством. Українця звинувачували у причетності до загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі у травні 2014 року біля Словʼянська.

Про це він розповів у програмі «VIP з Наталею Мосейчук».

«Це був вирок проти України... Марківу майже в лоб пропонували угоду. Перед ним це лежало на столі: або я піду домовлюся і скажу щось проти України, або сидітиму 24 роки. Й він сказав ні», — розповів міністр.

Він додав, що зараз Марків відчуває певний тиск через справу, оскільки він зараз «український «Капітан Америка». Також Аваков підкреслив, що сподівається на щасливий фінал історії нацгвардійця.

  • Суд італійського міста Павія 12 липня 2019 року засудив Марківа до 24 років вʼязниці за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі. У травні 2014 року біля гори Карачун під Словʼянськом унаслідок обстрілу загинули Роккеллі та російський перекладач Андрій Миронов. Прокурор вибудував звинувачення на свідченнях одного очевидця, якого звуть Вільям Рогелон. Це журналіст, який був із Роккеллі, але залишився живим.
  • 3 листопада Міланський апеляційний суд виправдав Віталія Марківа. Він заявив, що не очікував виправдального вироку, але не засуджує Італію за своє ув’язнення.