Аваков анонсував появу нових «плівок Медведчука—Суркова»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Аваков анонсував появу нових «плівок Медведчука—Суркова»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що невдовзі будуть оприлюднені ще кілька записів розмов одного з лідерів ОПзЖ Віктора Медведчука та колишнього куратора окупованого Донбасу в Кремлі, експомічника Путіна Владислава Суркова.

Про це він розповів в інтерв’ю журналістці Наталії Мосейчук.

«Якісь добрі люди взяли й опублікували цю його розмову з Сурковим. Мені, наприклад, відомо, що це не остання розмова, там буде ще. Це теж потихеньку стає прозорим і ясним», — зазначив Аваков.

За його словами, Медведчук хотів на тлі ситуації на Донбасі повернутися до влади. Він також нагадав, що розмова відбувалася у грудні 2014 року — між боями за Іловайськ та за Дебальцево.

Окремо Аваков заявив, що Медведчуку допоміг повернути політичний вплив п’ятий президент Петро Порошенко.

«Він [Порошенко] спробував приборкати цей механізм. Він вирішив, що він на цьому його егоїзмі вирішить свої якісь проблеми. І дав Медведчуку силу, якої той не мав. Ким Медведчук був після Революції? Де? Ніде», — вважає очільник МВС.

  • Уранці 25 лютого видання «Цензор.НЕТ» опублікувало запис розмови, імовірно, між Медведчуком і Сурковим, під час якої могли обговорювати обмін полоненими на Донбасі та поставки електроенергії в окупований Крим через російську «Интер РАО» та її структури на півострові. Видання стверджує, що запис був зроблений у 2014 році — за президентства Петра Порошенка, але не вказує, коли саме й за яких обставин. Видання також не вказало, яким чином отримало аудіо.
  • Служба безпеки України долучила до кримінального провадження та вивчить аудіозаписи розмови між Віктором Медведчуком і експомічником президента Росії Владиславом Сурковим, які опублікували ЗМІ.
  • Сам Медведчук не готовий підтвердити автентичність опублікованих записів з голосами, схожими на його і колишнього помічника президента Росії Владислава Суркова.