МОЗ до кінця тижня хоче збільшити добову вакцинацію до 11 тисяч

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство охорони здоровʼя планує до кінця цього тижня збільшити добову вакцинацію від коронавірусу, прищеплюючи до 11 тисяч людей. За минулі вихідні дозу вакцини отримали трохи більше за 1 800 осіб. На сьогодні щеплення зроблені 3 141 українцю.

За словами міністра Максима Степанова, вакцинація розгортається каскадним методом і її обсяги постійно нарощуються, передає Інтерфакс-Україна.

Міністр зазначив, що потужності системи охорони здоровʼя на сьогодні дозволяють робити до 11 300 щеплень на день, але зараз їх роблять медикам і багато з них були на вихідних, тому дози ввели незначній кількості людей.

Крім цього, Степанов заявив, що в план вакцинації були внесені зміни, які дозволяють використовувати залишки доз для введення публічним персонам або людям, які не є медпрацівниками. Він пояснив, що одного флакона вакцини вистачає на 10 доз, але іноді медики відмовляються від дози, оскільки вже перехворіли на коронавірус.

«Ми будемо додавати з інших етапів людей, коли будемо бачити кількість медичних працівників не кратну 10, тобто будуть залишки вакцини», — сказав Степанов.