Житомирська область потрапила у «червону» зону карантину. Які там будуть обмеження?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

З середи 3 березня у Житомирській області запроваджують «червоний» рівень епідемічної небезпеки через зростання кількості хворих на коронавірус. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram.

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Комісія вирішила встановити з 00:00 3 березня «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської області та застосувати на території області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки», — повідомив Немчінов.

У свою чергу, голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко повідомив, що за останні чотири тижні рівень захворюваності в регіоні зріс утричі — від 900 до понад 2 700 хворих.

Які обмеження діють у «червоній» зоні?

«Червона» зона передбачає обмеження, які були під час посиленого січневого карантину (8—24 січня) — заборонена робота закладів громадського харчування, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, шкіл (окрім дитсадків та початкових класів). Також закритими будуть продовольчі ринки, магазини, спортзали, басейни. Працюватимуть банки, АЗС, ветеринарні клініки та магазини, аптеки, продовольчі магазини.

Зазначимо, у Житомирській області за 28 лютого виявили 466 нових випадків інфікування — це один із найвищих добових показників серед регіонів.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко 27 лютого повідомив, що одразу сім областей України можуть невдовзі потрапити до «червоної» зони. Наразі цей рівень запроваджений в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.