«Кожного року». У BioNTech заявили, що щеплення від коронавірусу, ймовірно, доведеться робити регулярно

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Директор компанії-розробника вакцини від коронавірусу BioNTech Угур Шахін вважає, що проводити щеплення доведеться, ймовірно, регулярно — щороку чи раз на 1,5 року для того, щоб не допустити повторного поширення вірусу.

Про це він заявив в інтервʼю німецькому виданню Bild.

Керівник BioNTech підкреслив, що найпростіший спосіб для захисту від нових штамів коронавірусу — це вводити в організм третю дозу вакцини. «Такий варіант може спровокувати сильну імунну реакцію, що навіть найбільш заразний штам не зможе її подолати», — наголосив він.

Шахін, посилаючись на дані ізраїльського дослідження, також наголосив, що після вакцинації кількість людей, які отримують позитивний результат тесту на коронавірус зменшується на 92%.

  • 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації — щеплення роблять препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield), який доставили напередодні. Через особливості логістики деякі міста та області отримали вакцину раніше за інших.
  • Україна домовилася про постачання понад 17 мільйонів доз вакцин від коронавірусу різних виробників. Першу партію з 500 тисячами доз вакцини компанії AstraZeneca отримали 23 лютого. Очікують ще 1,5 мільйона доз цієї самої компанії. Також уряд придбав 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу компанії Novavax і майже 2 мільйони доз вакцини китайської компанії Sinopharm. За програмою COVAX Україна розраховує отримати 117 тисяч доз вакцини Pfizer і до 4 мільйонів доз вакцини AstraZeneca.