МВС: Поліція не виставлятиме кордони біля Офісу президента, де пройде акція на підтримку Стерненка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МВС: Поліція не виставлятиме кордони біля Офісу президента, де пройде акція на підтримку Стерненка

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція не виставлятиме кордони біля будівлі Офісу президента. Там у суботу запланована акція протесту на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка.

Про це він повідомив в ефірі ток-шоу «Свобода слова» Савіка Шустера.

«Поліція зробить усе, щоб не було ніяких провокацій. Ухвалено рішення, що не буде ніяких «кордонів», і учасники акції зможуть вільно, мирно, без зброї мітингувати на вулиці Банковій», — заявив Геращенко.

При цьому він попросив організаторів акції закликати тих, хто буде мітингувати, «не виявляти жодного насильства ні до кого».

  • 23 лютого Приморський суд Одеси засудив Сергія Стерненка до 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна за нібито організацію викрадення у 2015 році Сергія Щербича, члена партії «Довіряй ділам» одеського мера Геннадія Труханова. Стерненко нібито організував викрадення Щербича, щоб заволодіти його коштами — 300 гривнями. Справа ґрунтується лише на свідченнях Щербича.
  • Захист Стерненка вказував на процесуальні порушення під час процесу. Зокрема, суддя цитував свідка, якого в суді не допитували. Після оголошення вироку депутати з фракції «Голос» почали збирати підписи за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової.
  • Увечері 23 лютого у 25 містах України та трьох містах за кордоном пройшли акції протесту. У Києві та Житомирі були сутички. У столиці постраждали 24 працівники поліції та понад десять протестувальників. В МВС розкритикували протести, а голова Одеської прокуратури назвав акції «тиском на суд».