У США вакцинували від коронавірусу 20% дорослого населення. Серед літніх людей щеплення зробили 50%

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США вакцинували від коронавірусу 20% дорослого населення. Серед літніх людей щеплення зробили 50%

@NYGovCuomo / Twitter

Майже кожен п’ятий дорослий і половина всього літнього населення США отримали щонайменше перше щеплення вакциною від коронавірусу. Адміністрація президента Джо Байдена запевняє, що до кінця липня вакцинують більшість американців, а доз вистачить на всіх.

Про це повідомляє Axios.

У Білому домі заявили, що з моменту вступу Байдена на посаду США зарезервували 50 мільйонів доз вакцин, і планується забезпечити ще 100 мільйонів протягом наступних 100 днів.

Чиновники адміністрації президента також зустрінуться з представниками бізнесу, яких попросять забезпечити можливість вакцинування для їхніх робітників — наприклад, надавати оплачуваний вихідний для походу на щеплення.

Компанії Uber і Lyft уже підхопили ініціативу та домовилися з громадами й аптеками про надання 60 млн поїздок зі знижкою або безкоштовно, щоб заохотити до щеплення.

Федеральний уряд і керівництва штатів також створюють нові центри масової вакцинації — за планом, вони мають щоденно робити уколи 3—6 тисячам людей.

  • Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США дозволило транспортувати та зберігати протягом двох тижнів вакцину від коронавірусу Pfizer/BioNTech у звичайних морозильних камерах для ліків.
  • Президент США Джо Байден виступив зі зверненням до народу стосовно пів мільйона жертв коронавірусу — найбільшого показника серед усіх країн. Ця кількість жертв перевищує втрати американців під час двох світових війн та війні у В’єтнамі.
  • Байден також планує виділити $4 мільярди на програму вакцинації для більш бідних країн.