В Україні розпочав мовлення новий канал Медведчука. У РНБО обіцяють перевірити і його

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сьогодні, 26 лютого, в супутниковому і онлайн-ефірі почав мовлення в новому форматі телеканал «Перший незалежний», куплений представниками медіагрупи Тараса Козака, який є близьким соратником депутата від ОПзЖ Віктора Медведчука.

Як повідомляє «Детектор медіа», мовлення розпочалося о 18:00.

За словами співвласника медіа-холдингу «Новини» Руслана Коцаби, в Києві для каналу облаштували студію. Він мовить і на YouTube-каналах ZIK, NewsOne, 112, а також буде доступний у кабельних пакетах Triolan і «Воля». В ефір канал вийшов з ведучими Вʼячеславом Піховшеком, Діаною Панченко, Ростиславом Сухачовим, Надією Сасс та іншими.

Секретар РНБО Олексій Данілов, який оголосив сьогодні про санкції проти колишніх українських генералів (за перехід на бік Росії), заявив, що якщо канал буде порушувати закон і вести пропаганду проти України, то він також потрапить під санкції.

«Такого свавілля, яке було до певного часу, ми не допустимо», — сказав Данілов.

Також він зазначив, що питання розгляду РНБО порушень законодавства про страхування журналістами зазначених каналів «ще попереду». «Ви можете розуміти, що зарплата в 2 000 гривень [офіційна] — це просто смішно», — додав Данілов.