Івано-Франківська міськрада також закликала заборонити ОПзЖ та Партію Шарія

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Івано-Франківська міськрада також закликала заборонити ОПзЖ та Партію Шарія

Синиця Олександр / УНІАН

Депутати міської ради Івано-Франківська проголосували за звернення до президента Володимира Зеленського та Ради нацбезпеки і оборони з проханням заборонити діяльність партії «Опозиційна платформа — За життя» та Партії Шарія.

Про це пише місцеве видання Kurs.

За словами мера міста Руслана Марцінківа, обидві партії — це «внутрішні вороги», які розхитують ситуацію в країні.

«Просимо вас підготувати та ухвалити законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій ОПзЖ і Партія Шарія як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора. За проросійськими політиками завжди йдуть російські танки. Щоб не допустити цього, нам необхідно вже сьогодні заборонити діяльність рупорів Кремля», — зачитав він звернення.

У тексті також йдеться про те, ці політичні сили заграють з державою-агресором та сприяють розколу українського суспільства.

  • Чернівецька міська рада проголосувала за звернення до президента Володимира Зеленського та Ради нацбезпеки і оборони з проханням заборонити партію «Опозиційна платформа — За життя» і Партію Шарія.
  • Санкції Ради нацбезпеки і оборони проти нардепа «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко підтримують 58% опитаних українців. Проти — удвічі менше (28%).
  • РНБО 19 лютого ввела санкції проти 8 осіб (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них нардеп ОПзЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «Л/ДНР» через постачання вугілля.