Опитування: Понад половину українців підтримують санкції проти Медведчука. Третина вважає їх «розбірками між олігархами»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування: Понад половину українців підтримують санкції проти Медведчука. Третина вважає їх «розбірками між олігархами»

Санкції Ради нацбезпеки і оборони проти нардепа «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко підтримують 58% опитаних українців. Проти — удвічі менше (28%).

Про це йдеться в опитуванні групи «Рейтинг» за 22—23 лютого.

Серед тих, хто добре знає про це рішення РНБО, 73% заявляють про його підтримку, а 23% — проти. Загалом про санкції проти Медведчука знають 75% українців.

Більшість опитаних (52%) вважають, що ці санкції викликані проросійською діяльністю нардепа.

Водночас 30% вважають це «розбірками між олігархами». Ще 16% стверджують, що це спроба повернути у власність держави трубопровід. 13% вважають це вказівкою з боку США, ще 10% говорять про тиск на опозицію.

Аудиторія опитування: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитання проводили серед 2 500 респондентів за методом CATI на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,0%.