Шмигаль доручив двом міністерствам вивчити можливість санкцій проти оточення Лукашенка. Про результат пообіцяв повідомити

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль дав доручення трьом відомствам розглянути питання щодо введення санкцій проти чиновників та бізнесменів з оточення самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомив нардеп від «Євросолідарності» Олексій Гончаренко, оприлюднивши копію відповіді глави уряду від 19 лютого.

У ній зазначено, що доручення адресоване Міністерству закордонних справ, Мінекономіки та Держприкордонслужбі. Водночас, там не вказано, проти кого конкретно розглядатимуть введення санкцій. Але Шмигаль у відповіді пообіцяв повідомити про результат.

Гончаренко пояснив, що направив відповідне звернення через те, що Україна «не продовжує санкційну політику» ЄС і Великої Британії щодо режиму Лукашенка.

«Влада чомусь не ввела санкції проти білоруського олігарха Миколи Воробья, який володіє «Прикарпатзахідтранс» та є гаманцем Лукашенко і Віктора Медведчука. Також не були введені санкції проти білоруських топчиновників, у яких є активи та фінансові рахунки в України», — наголосив Гончаренко.