Уряд призначив тимчасового керівника «Центренерго»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Уряд призначив тимчасового керівника «Центренерго»

sarangib / pixabay

Кабінет міністрів призначив виконуючим обовʼязки генерального директора державної компанії «Центренерго» Юрія Власенка.

Про це повідомляється на сайті уряду.

За даними ЗМІ, Власенко раніше був директором розподільчих електромереж Черкас, а також виконував обовʼязки голови правління — генерального директора «Черкасиобленерго». У 2011-2014 роках був членом Нацкомісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

«Центренерго» — єдина державна енергогенеруюча компанія в Україні. Компанія займається виробництвом електричної енергії, що постачається на оптовий ринок електроенергії та виробництво теплової енергії.

У загальному обсязі виробництва електроенергії України частка компанії складає близько 8%, в структурі теплової генерації — близько 18 %. Компанія відіграє істотну роль у підтримці та регулювання енергобалансу країни.

  • Раніше журналісти проєкту «Схеми» заявляли, що повʼязані з олігархом Ігорем Коломойським компанії заробили за перше півріччя 2020 року понад 4 млрд гривень на продажу вугілля та газу державній компанії «Центренерго» за завищеними цінами.
  • Наприкінці травня голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко заявив, що компанію «Центренерго» повернули під контроль держави і призначили нового виконувача обовʼязків директора підприємства — Олександра Корчинського.