Поліція прийшла з адмінпротоколом до члена правління DeJure Маселка. Він вважає це «сигналом» перед акцією щодо Стерненка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Поліція прийшла з адмінпротоколом до члена правління DeJure Маселка. Він вважає це «сигналом» перед акцією щодо Стерненка

Гонтар Володимир / УНІАН

Поліція намагалась вручити протокол про адміністративне правопорушення Роману Маселку — він є членом Громадської ради доброчесності і членом правління фундації DeJure, яка є одним з організаторів акцій на підтримку активіста Сергія Стерненка (наступний захід запланований на суботу, 27 лютого).

Організація вийшла у прямий ефір у Facebook, коли зʼявилися правоохоронці.

Маселку закидають, що він мав конфлікт інтересів, коли у Громадській раді доброчесності голосував за висновок про недоброчесність судді Окружного адміністративного суду України Тетяни Скочок. Глава «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін зазначив, що Скочок — колишня помічниця заступника голови адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Маселко зазначив, що стосовно Скочок виявили «величезну кількість фактів недоброчесності». Відповідний висновок затвердили 16 грудня — «на рішенні мого підпису не було, усе відбувається в електронній формі».

«Як виявилось, Скочок згадала, що розглядала мій позов щодо Печерського суду. Тоді вона його не ухвалила і зараз вважає, що мій висновок щодо її недоброчесності — це помста. Це абсурд. [...] Його мета — дискредитація завтрашнього заходу. Дуже цікаво, що це відбулось напередодні великої акції перед ОП, яка стосується питання Стерненка, судової реформи та всього, що відбувається в державі», — наголосив Маселко.

Ці дії мають незаконний характер, оскільки, за словами Маселка, протокол повинен спиратися на документи, утім навіть пояснення в нього ніхто не відбирав.

Зазначимо, що в офіс DeJure уранці 26 лютого прийшли пʼятеро поліцейських. На запитання про те, звідки вони дізнались, що зараз Маселко перебуває на робочому місці, вони між собою обмовились, що «пробили телефон». Зазначимо, що у справах адміністративних правопорушень забороняються оперативні слідчі дії — тобто не можна відслідковувати та прослуховувати людину. Наразі представники поліції зачитали лише половину протоколу та покинули офіс DEJURE. Протокол по факту не вручено.