У Нігерії бойовики напали на школу, викравши близько 300 учениць

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Нігерії бойовики напали на школу, викравши близько 300 учениць

KOLA SULAIMON / Contributor

Після нападу на школу в штаті Замфара в Нігерії звідти зникло близько 300 дітей.

Про це повідомляє BBC.

Напад стався в пʼятницю, коли група бойовиків прибула в державну середню школу для дівчат в Джангебе. Один з учителів школи розповів, що деякі з озброєних осіб, одягнені у форму урядових сил, примусили школярок сісти в машини, на яких вони прибули до школи.

Під будівлею школи зібралися стривожені батьки, а деякі вирушили на пошуки своїх дітей. Видання зазначає, що озброєні банди в Нігерії часто викрадають школярів з метою отримання викупу. Щонайменше 42 людини, в тому числі 27 школярів, які були викрадені минулого тижня в центральному штаті Нігер, досі не звільнені.

  • Тиждень тому в Нігерії в центральному штаті Нігер в місті Кагаров група озброєних бойовиків атакувала школу-інтернат, викравши учнів, чотирьох працівників школи і членів їх сімей.
  • У грудні 2020 року в Нігерії в штаті Катсіна бойовики атакували школу для хлопчиків, в якій проживали 839 дітей. Атакувальники встрягли в перестрілку з охороною школи і вели бій близько години, завдяки чому більшість школярів змогли втекти. Безвісти зниклими оголосили понад 300 школярів.
  • Відповідальність за це взяли на себе терористи «Боко Харам». Вони заявили, що виступили проти «освіти західної моделі». Родичі дітей, деякі політики та активісти звинуватили владу країни в халатності. 18 грудня бойовики відпустили школярів.