МВС: Поліція законно закрила провадження про можливий тиск Байдена на українську владу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МВС: Поліція законно закрила провадження про можливий тиск Байдена на українську владу

jlhervàs / Flickr

Міністерство внутрішніх справ заявило, що кримінальне провадження про можливе втручання нинішнього президента США Джо Байдена у внутрішні справи України закрите на законних підставах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Там пояснили, що провадження закрили 23 вересня 2020 у звʼязку з відсутністю складу злочину. З цим рішенням не погодився заявник — колишній генеральний прокурор Віктор Шокін і його адвокати. Вони звернулися зі скаргою на дізнавача поліції до суду. Детально ознайомившись з матеріалами провадження, 25 лютого 2021 року суд виніс свій вердикт: у задоволенні скарги відмовити. «Поліція закрила справу на законних підставах», — наполягають у МВС.

  • Наприкінці травня 2020 року суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк зобовʼязав Офіс генерального прокурора розпочати розслідування щодо можливого втручання Джо Байдена в діяльність ексгенпрокурора Віктора Шокіна.
  • 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на Петра Порошенка під час його президентства. В них, зокрема, йшлося про виділення Штатами $1 млрд в обмін на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна, за якого ГПУ розслідувала справу Burisma — компанії, в якій працював син Байдена.
  • Друга частина записів стосувалася того, що Порошенко, попри відсутність коаліції у парламенті, блокував звільнення Кабінету міністрів і призначення дострокових виборів до Верховної Ради. Також, за словами Деркача, в аудіозаписах ідеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.