Фігурантка справи Шеремета, лікарка Юлія Кузьменко подала документи до ЦВК

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Фігурантка справи Шеремета, лікарка Юлія Кузьменко подала документи до ЦВК

Ковальчук Віктор / УНІАН

Волонтерка і дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко, яка є підозрюваною в організації вбивства журналіста Павла Шеремета, подала документи у Центральну виборчу комісію як кандидат у народні депутати від партії «Європейська солідарність» у 50-му окрузі на Донеччині.

Про це повідомили у пресслужбі політсили.

«У мене бойовий настрій по життю, а останні півтора року — він і зовсім бойовий. Плани — на перемогу в 50 окрузі. Це моя рідна Донеччина, де я народилася і де з 2014 року багато їздила як волонтер», — заявила Кузьменко.

За її словами, у Верховній Раді планує боротися з переслідуваннями за політично вмотивованими справами, а також має плани щодо медицини.

«Ми маємо зараз такий парадокс — гострий дефіцит медичних кадрів в Україні і водночас великий відтік лікарів. Бо немає гідної оплати, належних умов праці, немає обіцяних надбавок лікарям та медичним працівникам, які працювали і працюють з ковідом», — додала Кузьменко.

Окрім цього, вона хоче приділити особливу увагу проблемам людей, які працюють на шкідливому виробництві, зокрема, шахтарів.

«Це і проблема заборгованості за пенсіями, виплатами зарплатні, проблема праці в шкідливих умовах і отримання інвалідності. Там взагалі замкнене коло, бо люди не можуть отримати інвалідність, оскільки у нас на шахтах майже немає виробничого травматизму. Тому у випадку травматизму шахтарів змушують йти на лікарняний або навіть у відпустку власним коштом. У подальшому вони не можуть отримати надбавки та інвалідність», — пояснила кандидатка та розповіла, що сама працювала 17 років рентген-хірургом і мала справу з опроміненням.