Справа ПриватБанку: Антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику голови правління Яценку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Вищий антикорупційний суд заарештував колишнього заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка на 60 днів — до 22 квітня.

Відповідне рішення було ухвалено у ніч проти 25 лютого.

Згідно з рішенням суду, Яценко може вийти під заставу в 52 мільйони 210 тисяч гривень.

У разі внесення застави підозрюваний повинен носити електронний браслет, не виїжджати з Дніпропетровської області без дозволу слідчого, суду чи прокурора, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання всі паспорти.

Зазначимо, що прокурори просили заарештувати Яценка і призначити йому заставу у розмірі майже 137 мільйонів.

За словами адвокатів, Яценко не тікав з України, а летів до австрійського Відня на плановий огляд лікаря. Після нього він мав повернутися в Україну і 25 лютого з сім’єю полетіти на відпочинок на Мальдіви — про що є відповідні документи.

  • 22 лютого Національне антикорупційне бюро затримало колишнього заступника голови правління ПриватБанку Володимира Яценка, який намагався вилетіти з країни.
  • Наступного дня НАБУ оголосило підозру трьом експосадовцям державного ПриватБанку в розкраданні 136 мільйонів гривень. Підозру оголосили колишньому голові правління банку, його заступнику і за сумісництвом голові правління компанії — повʼязаної з банком структури.