Справа ПриватБанку: НАБУ затримало колишнього заступника голови правління Яценка, який намагався втекти з країни

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому заступнику голови правління ПриватБанку за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна).

Про це 22 лютого НАБУ повідомило у Facebook. За інформацією «Бабеля», йдеться про Володимира Яценка, який працював у фінустанові до націоналізації у 2016 році.

Підозру затриманому вранці в понеділок, 22 лютого, підписала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку, вилетівши з Дніпра. Дані порталу FlightAware свідчать, що летіти він мав у швейцарське місто Берн.

Володимир Яценко був першим заступником голови правління ПриватБанку у 2016 році. У грудні 2019 року він був серед колишніх топменеджерів банку, які оскаржили його націоналізацію.

Пізніше голова Ради громадського контролю НАБУ Марк Савчук підтвердив, що йдеться про Яценка.

Оскільки 18 грудня 2016 року ПриватБанк був визнаний неплатоспроможним, ексчлени правління банку, які працювали в ньому понад 6 місяців протягом року до моменту визнання банку неплатоспроможним, виявилися із зіпсованою діловою репутацією. За даними Finclub, у наступні три роки вони не могли входити до керівництва банків або купувати понад 10% акцій банків. Зараз Яценко — один зі співвласників Monobank.