ВООЗ: За минулий тиждень смертність від коронавірусу впала на 20%. Це вже тенденція

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Всесвітня організація охорони здоровʼя заявила, що глобальна смертність від коронавірусу знизилася на 20%, якщо порівнювати з минулим тижнем. Про це йдеться у повідомленні ВООЗ, а деталі розповідає The Washington Post.

Спад захворюваності і смертності припадає на збільшення кількості вакцинованих людей, особливо в США і Європі. За даними ВООЗ, минулого тижня зареєстрували майже 66 тисяч випадків смерті — третій тиждень поспіль ця цифра знижується. Кількість нових випадків захворювання також знижується шостий тиждень поспіль — на 11%.

Найсильніше рівень захворюваності знизився в Північній і Південній Америці — на 19%, а смертність зменшилася на 23%. У Західно-Тихоокеанському регіоні число інфікованих знизилося на 9%, Європі — на 7%, а в Східному Середземноморʼї — на 7%. Летальність у цих регіонах впала на 6%, 19% і 3% відповідно.

Найбільше число тих, що заразилися за тиждень, зафіксували у США — понад 480 тисяч людей. Далі йдуть Бразилія (понад 316 тисяч нових випадків), Франція (понад 131 тисяча), Росія (понад 92 тисячі), Індія (понад 86 тисяч).

Загальна кількість підтверджених випадків коронавірусу з початку пандемії становить 112 мільйонів, у всьому світі зареєстровано понад 2,4 мільйона смертей.

The New York Times пише, що, хоч вакцинація від коронавірусу ще тільки набирає обертів, людям вже ввели 216 мільйонів доз препарату (станом на 24 лютого) — це відповідає 2,8 дози на кожні 100 осіб. Проте різниця у програмах вакцинації помітна як на рівні країн, так і на рівні континентів. Наприклад, найбільшу кількість населення вакцинували в Ізраїлі (якщо порівнювати країни) і в Північній Америці (якщо порівнювати континенти).