Міністр Резніков: Смертність від коронавірусу на окупованому Донбасі найвища у світі — майже 9%

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков заявив, що смертність від коронавірусу в так званих «Л/ДНР» найвища у світі.

Про це він заявив на форумі «Україна 30», пише «РБК-Україна».

Міністр зазначив, що Україна збирає всю інформацію про захворюваність та поширення коронавірусу на окупованому Донбасі.

«Але навіть за тією статистикою, яку я можу дати, вона оприлюднена самими окупаційними адміністраціями, видно таке. Рівень летальності від COVID в ОРДЛО значно вище, ніж де-небудь в світі» — пояснив Резніков.

За його словами, рівень смертності від коронавірусу в окупованій частині Донецької області становить 8,6%, а в окупованій частині Луганської — 8,7%.

«У листопаді-грудні летальність взагалі була 11%, тобто кожен девʼятий помирав від цього захворювання», — сказав міністр.

Він також нагадав про те, що бойовики блокують роботу КПВВ, роблять недостатньо тестів і не випускають людей на лікування до України, таким чином влаштовуючи «медичний геноцид».

Згідно з офіційними даними з усього світу, за весь час пандемії від коронавірусу померли 2,3 мільйона людей, що становить близько 3%. Натомість 97% одужали від хвороби. Загалом же вчені вважають, що після завершення пандемії та одужання всіх людей, рівень смертності впаде до менше 1%.

Водночас премʼєр Денис Шмигаль заявив, що Росія використовує свою вакцину від коронавірусу для політичного впливу на окупований Донбас.

«Важливо визнати, що Росія фактично намагається навʼязати вакцину свого виробництва, особливо в якості інструменту дії на деякі з регіонів, особливо ж на ті, які наразі не контролюються урядом», - зазначив він.

  • 1 лютого бойовики «ЛНР» і «ДНР» заявили про початок масової вакцинації від коронавірусу на окупованій частині українського Донбасу. Щеплення роблять спірною вакциною «Супутник V», яку завезли з Росії.
  • Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков заявив, що щеплення населення окупованих територій Донбасу російською вакциною «Супутник» — це підтвердження того, що Росія контролює бойовиків.