«Укравтодор» запропонував передати йому на баланс Подільсько-Воскресенський міст у Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Укравтодор» запропонував передати йому на баланс Подільсько-Воскресенський міст у Києві

Державне агентство автомобільних доріг («Укравтодор») запропонувало Київській міській адміністрації передати йому на баланс Подільсько-Воскресенський міст для його добудови.

Про це повідомляється на сторінці агентства.

«Укравтодор» готовий взяти на баланс увесь ансамбль, включно зі з’їздами та розв’язками, провести коригування проєкту, експертизу і розпочати роботи», — заявили в агентстві.

Там зазначили, що недостатня кількість мостів через Дніпро в Києві є «проблемою національного масштабу». Проїзд транзитного транспорту через столицю ускладнений, що призводить до накопичення в місті надмірної кількості вантажівок і утворення заторів.

«Ми розуміємо, наскільки це складна інженерна конструкція з 2 ярусами та 11 штучними спорудами. Управління таким гігантським проєктом є для муніципалітету надмірно важким. «Укравтодор» уже має успішний досвід будівництва мостових ансамблів по всій країні», — йдеться у зверненні.

Також там наголосили, що «Укравтодор» отримує кошти під державні гарантії, що забезпечить стабільне фінансування будівництва.

«Алгоритм роботи з подібним конструкціями є напрацьованим. Є відповідно кваліфікована команда, котра керує десятками таких проєктів. Сьогодні ми звернулися до голови КМДА — це наш перший крок. Якщо буде політична воля міста швидше добудувати міст, ми його беремо на баланс, коригуємо проєкт, проводимо експертизу і приступаємо до роботи. Найважливіше те, що чим довше будується Подільсько-Воскресенський міст, тим він буде дорожчим», — додав голова підприємства Олександр Кубраков.

  • Подільсько-Воскресенський міст має зʼєднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. Будівництво, розпочате у 1993 році (фактично у 2003 році), неодноразово зупиняли через брак фінансування.
  • У Києві зловмисники вкрали 12 нових вантів, які мали тримати конструкцію Подільсько-Воскресенського мосту. Мер Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів.
  • Колегія Північного міжобласного відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) розслідує можливу тендерну змову між компаніями «Форма» і «Укрбуд» на будівництво столичного Подільсько-Воскресенського моста на суму близько 100 мільйонів гривень.