У Києві невідомі вивезли 12 тросів Подільського мосту. Кличко звернувся в поліцію

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Києві зловмисники вкрали 12 нових вантів, які мали тримати конструкцію Подільсько-Воскресенського мосту. Мер Віталій Кличко вже звернувся до правоохоронних органів. Про це він повідомив у Facebook.

«Молодики спортивної статури, приблизно 15 осіб, що були одягнені в спецодяг дорожників, відтіснили та заблокували співробітників охорони мостового переходу. Вони загнали на міст дві вантажівки й автокран, завантажили та вивезли з будівельного майданчика 12 нових вантів, які місто отримало від німецького виробника», — розповів Кличко.

За його словами, представники замовника — комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд Києва» — надали поліції відео з камер спостереження.

Кличко додав, що через кілька годин після інциденту замовник будівництва отримав лист від одного із субпідрядників, який заявив, що хоче забрати ванти з об’єкту. Мер заявив, що розцінює такі дії підрядників і субпідрядників як «нахабний саботаж і зумисне затягування термінів будівництва».

  • Подільсько-Воскресенський міст має зʼєднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. Будівництво, розпочате у 1993 році (фактично у 2003 році), неодноразово зупиняли через брак фінансування.