Київ та область отримали майже 60 тисяч доз вакцини від коронавірусу. Влада повідомила, хто і де отримає щеплення першим

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Київ та область отримали майже 60 тисяч доз вакцини від коронавірусу. Влада повідомила, хто і де отримає щеплення першим

Tim Reckmann / Flickr

Київ отримав 42 600 доз вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca (Covishield), які надало Міністерство охорони здоровʼя. Ще 16 600 доз передали Київській області.

Про це повідомили в КМДА та Київській облдержадміністрації.

У Києві сформовані 15 мобільних бригад, які будуть проводити вакцинацію. Також у столиці підготували 120 тимчасових пунктів для щеплень у медичних закладах та інтернатах, ще 120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації — на базі ЦПМСД міста.

Першими за програмою МОЗ вакцинуватимуть медиків — списки вже верифіковані. Це члени мобільних бригад, медики, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19, співробітники лабораторій, де проводиться аналіз на виявлення вірусу, працівники екстреної медичної допомоги та медики інших закладів охорони здоров’я.

Також у Києві триває активна підготовка до вакцинації літніх людей (85+). Лікарі співпрацюють зі своїми пацієнтами цих вікових груп і складають списки охочих отримати вакцину.

Що стосується Київської області, то вакцинація розпочнеться на базі Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

В області першочергово щеплення зроблять працівникам мобільних бригад з імунізації. Також на першому етапі вакцину отримають 3 657 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19.

Пізніше пресслужба КМДА повідомила, що першою на Київщині щеплення проти коронавірусу отримала лікарка Тетяна Шульженко, яка працює завідувачкою дорослого інфекційного відділення у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні.

Загалом в області для вакцинації на першому етапі задіять 23 мобільні бригади, які проведуть щеплення медикам із 27 госпітальних баз.

  • З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield), який доставили напередодні. Уже з ранку середи 11 автомобілів із вакциною вирушили в області, щоб доставити її туди. Через особливості логістики деякі міста та області отримають вакцину раніше за інші.
  • Глава МОЗ Степанов зазначив, що 24 лютого вакцинація розпочнеться в семи регіонах, в яких саме — не уточнив.
  • Першим щеплення в Україні отримав Євген Горенко — лікар-реаніматолог з Черкас, який працює з хворими на коронавірус в обласній лікарні.