Опитування: Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, Бойко опустився на третє місце

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Опитування: Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, Бойко опустився на третє місце

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Президент Володимир Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, дещо збільшивши відстань від своїх опонентів з початку лютого.

Про це йдеться в опитуванні групи «Рейтинг» за 22—23 лютого.

Якби вибори відбулися найближчим часом, то Володимира Зеленського підтримали б 23,1% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. На другому місці б опинився п’ятий президент, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко, за якого б проголосували 14,4% виборців.

Рейтинг співголови фракції «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка, проти соратників якого ввели санкції, дещо впав — він опинився на третьому місці з результатом 11,3%.

Далі у рейтингу йдуть Юлія Тимошенко (10,9%), Ігор Смешко (7,2%), Володимир Гройсман (5,7%) та Дмитро Разумков (5,3%). Рейтинг інших нижче 5%.

Зазначимо, у попередньому опитуванні «Рейтингу» Бойко був на другому місці з результатом у 17,1%, а Порошенко — на третьому (16,4%).

У партійному ж рейтингу за останнім опитуванням теж лідирує пропрезидентська партія «Слуга народу» (19,7% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати), яка знову піднялася на перше місце.

Друга — «Європейська солідарність» з результатом 16,2%. «Опозиційна платформа — За життя» опустилася з першого (18,9%) на третє місце (14,2%). Далі йдуть «Батьківщина» (12,0%) та «Українська стратегія Гройсмана» (5,1%), у інших політсил менше 5%.

Аудиторія опитування: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Його проводили серед 2 500 респондентів методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing — телефонні інтервʼю з використанням компʼютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.