Twitter заблокувала 100 пов’язаних з Росією акаунтів. Частина з них — з «фабрики тролів»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Компанія Twitter заблокувала близько 100 акаунтів, повʼязаних з Росією. Про це соцмережа повідомила на своєму сайті.

Заблоковані російські акаунти поділили на дві групи. В першу потрапили 69 акаунтів, повʼязаних з російськими державними інституціями, — вони поширювали інформацію проти НАТО.

До другої — 31 аккаунт, який повʼязують з російським «Агентством інтернет-досліджень», більш відомим як «фабрика тролів». Ним володіє російський бізнесмен Євген Пригожин, якого вважають наближеним до президента РФ і власником «ПВК Вагнера».

Зазначимо, акаунти Пригожина в Twitter і Facebook заблокували наприкінці січня.

Загалом Twitter оголосила про блокування 373 акаунтів, повʼязаних з Росією, Вірменією та Іраном. Зокрема, соцмережа заблокувала 35 акаунтів, повʼязаних з вірменським урядом, які поширювали негативну інформацію про Азербайджан.

  • У лютому 2018 року Мінʼюст США офіційно звинуватив 13 працівників «Агентства інтернет-досліджень», включаючи його гендиректора Євгена Пригожина, у втручанні в американські вибори.
  • Пригожин перебуває під санкціями США з 20 грудня 2016 року за сприяння розвʼязанню війни на Донбасі. Під санкціями також його компанії. Обмеження проти бізнесмена пакетно вводили за втручання у вибори президента США, протизаконну кіберактивність і тісний звʼязок з «ПВК Вагнера», яка діяла (діє) в Україні, Венесуелі, Сирії, Лівії, ЦАР та інших країнах.