Twitter і Facebook заблокували акаунти «кухаря» Путіна Пригожина

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Компанії Twitter і Facebook заблокували у своїх соціальних мережах акаунти російського бізнесмена Євгена Пригожина, якого вважають наближеним до президента РФ і власником «ПВК Вагнера».

Про це повідомляє пресслужба компанії Пригожина «Конкорд».

Facebook заблокував акаунт назавжди «з причин безпеки», але не вказав, через що саме. Twitter заблокував Пригожина за порушення правил соцмережі, але також не дав конкретику. Принаймні це стверджують в «Конкорді».

Сам Пригожин блокування називає «наочним прикладом того, як Держдеп США блокує будь-які неугодні коментарі». Те, що відбулося, у пресслужбі повʼязують із коментарем Пригожина на адресу рішення президента Джо Байдена скасувати заборону на службу трансгендерів в армії США.

Пригожин «жартував» у соцмережах про «слабку американську військову машину» і «психотронну зброю», яка нібито викликає у солдатів гомосексуальний потяг.

  • Пригожин перебуває під санкціями США з 20 грудня 2016 року за сприяння розвʼязанню війни на Донбасі. Під санкціями також його компанії. Обмеження проти бізнесмена пакетно вводили за втручання у вибори президента США, протизаконну кіберактивність і тісний звʼязок з «ПВК Вагнера», яка діяла (діє) в Україні, Венесуелі, Сирії, Лівії, ЦАР та інших країнах.